Kmetija Jelina - ponudba

ČEŠNJE, JAGODE...


Ker se na kmetiji zavedamo, kako pomembno je zdravje ljudi in varovanje okolja z integrirano pridelavo, naravi prijazno pridelavo sadja, grozdja in vina, ponujamo pestro paleto tovrstnega kakovostnega sadja. V prvi vrsti je briški zaklad, briška češnja, sorte burlat, napoleonka in avtohtona vrsta karnjevka, katere dozorijo konec maja.

Pred desetimi leti, pa smo se na kmetiji začeli iz radovednosti ukvarjati s pridelavo jagod sorte alba, asia in elsanta, kar je bilo na briškem območju zanimiva novost. Izkazalo se je, da tudi v Brdih jagode dobro uspevajo in da jih je trg dobro sprejel, zato smo pridelavo povečali. Pri nas gojimo spomladanske jagode, katere dozorijo v začetku maja in jesenske v sredini septembra.

Poleg češenj in jagod ponujamo še marelice, fige, slive ter hruške.

češnje Češnje, mmm... Se še spominjate, kako smo se kot otroci kitili s pravkar nabranimi češnjami. Bile so tako slastne in mi, s češnjami za ušesi tako čudoviti. Pri nas jih imamo veliko in res dobrodošli ste, da se z njimi okitite. Sprehodite se med nasadom češenj, spoznajte, kako lep in okusen sadež je to.

jagode Jagode v našem rastlinjaku, dobite vedno sveže, pravkar obrane. Zelo smo pozorni na to, da se obirajo, ko so ravno prav zrele in najboljše za vas. Vonj po svežih in sočnih jagodah vas ne bo pustil ravnodušne.Vedno sveže obrano sadje vam v času sezone poleg prodaje doma na kmetiji, nudimo tudi na tržnici v Tolminu ob torkih in petkih, ter na tržnici v Kranjski gori ob sredah in sobotah.